Stapelmuren

 

Stapelmuren ook wel bio diversiteits muren genoemd beschouw ik als mijn grootste specialiteit. Acacia groenkunst heeft al vele meters muur op haar naam staan. Samen met ecologisch hoveniers bedrijf Eco-Care hebben zij met dit onderdeel in aanleg van tuinen vele prijzen gewonnen. Twee maal Tuin van het Jaar. En veel publiciteit in kranten, en vak magazines!

Stapelmuren zijn niet alleen prachtig om te zien, ze hebben ook een heel belangrijke funktie in een tuin.

  • een muur kan dienen als afscheiding,
  • een prima behuizing voor egels, insecten en amfibie soorten, vogels en vlinders,
  • op een eenvoudige manier hoogte verschillen aan brengen in uw tuin,
  • ingebouwde zitjes en haarden. Wat ruimte bied voor ander leuks in de tuin,
  • vogel voeder plekken
  • vier seizoenen lang een lust voor het oog!

Stapelmuren zijn volledig opgebouwd uit gerecyclede materialen. Stenen beton of gebakken. Oude dakpannen. Oude vazen, kunstvoorwerpen, alles kan gebruikt mits schoon! en verantwoord! Stapel-muren vereist een speciale techniek van opbouwen en inplanten, de muren zijn zeer stevig (De muur gaat zich zetten door begroeiing) en zijn zeer onderhoudsvriendelijk.

Vier seizoenen lang plezier! Spannende nisjes hoekjes voor een kindvriendelijke tuin. Waar egels een heerlijke winterslaap kunnen houden. Waar in het voorjaar de bolletjes op komen. In de zomer van kunt eten en genieten van vaste planten en wilde bloemen plukken. In de herfst kunt nagenieten van prachtige herfstbloeiers. En heeft u wel eens in dein winter sneeuw op een stapel-muur gezien?

Stapel-muren kunnen gecombineerd worden met water partijen of natuurlijke vijvers en moerassen. En zijn in te passen in grote en kleine tuinen!

Een site van WebZenz.